12/02/2010

Brisbenieši sūta sveicienus Latvijai neatkarības dienā

Saņemot ziņu ar aicinājumu nosūtīt sveicienus Latvijai 18. novembrī, Brisbenas meitenes nolēma rīkoties! Tapa sveiciena videoieraksts un arī himnas dziedājums, kas tika rādīts Latvijas Neatkarīgājā Televīzijā 18. novembrī. Lūk arī vēstule no LNT un iespēja noskatīties gala rezultātu, ko rādīja televīzija Latvijā.
Šeit Ieva no Latvijas, Rīgas, no Latvijas Neatkarīgās televīzijas!
Straujiem soļiem tuvojās Latvijas Republikas proklamēšanas dienas svinības un, tādēļ ar prieku uzrunāju ikvienu latvieti, kurš ir ārpus savas dzimtenes!
Latvijas valsts 92.dzimšanas dienā, 18.novembrī, svētku kulminācija būs Latvijas himnas dziedāšana. Valsts prezidents jau ir nosūtījis aicinājumu pašvaldībām un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs, aicinot ikvienu turpināt skaistu un simbolisku tradīciju, kas tika aizsākta pagājušajā gadā 18.novembrī – visā pasaulē pulksten 21:00 pēc Latvijas laika kopīgi dziedāt valsts himnu «Dievs, svētī Latviju!». Arī mēs, Latvijas Neatkarīgā televīzija uzrunājam visus latviešus Latvijā un plašajā pasaulē vienoties kopīgā dziesmā - lūgšanā „Dievs, Svētī Latviju”.
Apzinoties patreizējo valsts situāciju esam pārliecināti, ka nekas nemainīsies, ja vien paši latvieši neticēsim saviem spēkiem. Nav svarīgi, kurā pasaules malā lūdz par Latviju, bet svarīgi, ka to dara. Kā arī svarīgi, mums palikušajiem, ir apzināties, ka mūsu brāļi un māsas plašajā pasaulē tic Latvijas nākotnei! Ar patiesu degsmi gaidām Jūsu nesavtīgo iesaistīšanos idejas realizācijā, kura veiksmīgi tika aizsākta 2009.gada 18.novembrī. Vienīgais, kas Jums ir jādara ir jāsanāk visiem zināmajiem tautiešiem vienkopus un jāiefilmē Latvijas Himnas dziedājumu. Līdz 16. novembrim gaidīsim Jūsu video dziedājumu (par tehniskām detaļām paskaidrotu pēc Jūsu akcepta). Mēs, Jūsu dziedājumu parādīsim 18. novembra Krastmalā, valsts svētku svinību laikā, kad visa Latvija, visi latvieši vienosies kopīgā Latvijas valsts Himnas dziedājumā „Dievs, Svētī Latviju”! Kā arī pēc dziedājuma varat nodot savu sveicienu Latvijai valsts svētkos!
Ar sirsnīgiem sveicieniem,
cerot uz drīzu atbildi
Latvijas Neatkarīgās televīzijas vārdā
Radošā direktora asistente
Ieva Gaile
Tapa divi video - sveiciens Latvijai dzimšanas dienā un pats himnas dziedājums. LNT saņēma sveicienus no daudzām pasaules vietām, kur dzīvo latvieši un lūk tie arī jūsu uzmanībai.

Arī himnas dziedājums kopā ar latviešiem, kas bija pulcējušies krastmalā 18. novembra vakarā īsi pirms svētku uguņošanas, kopumā izskatījās lieliski:
Pēc visa izdarītā saņēmām arī sirsnīgu pateicības vēstuli par atsaucību, un aicinājumu piedalīties arī nākošgad, kad ceru, ka Brisbenas latvieši saaktivizēsies plašākā pulkā. Lūk pateicības vēstule no LNT:
Sveiki!
Pirms skatāties šos video vēlos Jums pateikt lielu, lielu paldies par uzdrīkstēšanos un drosmi – gan par Himnas dziedājumu, gan par nodotajiem vēlējumiem! Mēs esam patiesi priecīgi, ka aiz Latvijas valsts robežām ir tik atsaucīgi un Latviju mīloši latvieši! Es personīgi, kā arī visa LNT komanda no sirds Jums pateicas par degsmi un necerēti lielo atsaucību un patiesi atvainojamies, ja kāds no dziedājumiem netika ielikts vai arī kāds no video sveicieniem tika sajaukts vai tā arī nenokļuva līdz mums! Neskatoties uz ķibelēm – tas tomēr ir skaists darbiņš, kas padarīts – Jūs sagājāt kopā un to brīdi padarījāt sev par svētkiem un par katru video mēs bijām patīkami pārsteigti – LIELS, LIELS JUMS PALDIES!!! 
Cerot uz turpmāku sadarbību
Ar siltiem sveicieniem,
Ieva Gaile
LNT radošā direktora asistente

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru