5/10/2011

Jāglābj Latviešu nams Brisbenā

Bezpeļņas organizācija Saule Ltd var nespēt apmaksāt Brisbenas Latviešu nama izdevumus. Var iznākt, ka 2012. gadā latviešu nams būs jāslēdz līdzekļu trūkuma dēļ. Saule Ltd aicina atbalstīt namu, ziedot un palīdzēt arī īrnieku meklēšanā.

 Saule Ltd ir bezpeļņas organizācija, kas pārrauga un uztur Latviešu Namu, nodrošina tā izmantošanu latviešu sabiedrībai Brisbanē, un izīrē namu, lai iegūtu līdzekļus nama uzturēšanai. Izmaksas pieaug, sarīkojumi notiek arvien retāk un tāpēc ir vajadzīgs jūsu atbalsts. Saule Ltd lūdz visus palīdzēt glābt Brisbanes Latviešu Namu. Nama izdevumi ir ap $18,000 gadā. Līdzekļi nāk tikai no īres par sanāksmēm, sarīkojumiem u.c. pasākumiem.

Kā redziet no izdevumu un ienākumu pārskata Ziņotāja 5.lpp 2011.gadā ir gaidāms $10,652 iztrūkums, kuru šogad segs Saules ieguldījumi, bet 2012.gadā tas vairs nebūs iespējams. Ja nerīkosimies aktīvi, tad var iznākt, ka jau pēc gada Latviešu Namu jāslēdz līdzekļu trūkuma dēļ.

Arī citur Latviešu namiem ir problēmas. Adelaidē nesen notika sanāksme lai „saliktu galvas kopā un nāktu pie plāna Tālavas uzturēšanai un turpmākai attīstībai” un darbotos „vienisprātis, lai sasniegtu šo mērķi”. Melburnā izskan šādi viedokļi: „Nams ir mūsu kultūras māmuļa. Nams ir mūsu valodas svētozols. Nams ir mūsu sabiedrības sirds. Nāciet palīgā un kopīgi strādāsim un gādāsim par mūsu Nama labklājību!“ Sidnejas Latviešu Namam situācija ir labāka—izdevīgas nama izīrēšanas, kā arī daudzo testamentāro velējumu dēļ.

Mums jārīkojas līdzīgi. Saule Ltd tādēļ meklē piemērotus īrniekus ārpus Latviešu sabiedrības, bet ar to vien nepietiks. Lūdzu, kļūstiet par Latviešu Nama finansiāliem atbalstītajiem. Apsveriet testamentāros velējumus savam Latviešu Namam. Lūdzu, ziedojiet—ceram līdz 1.jūnijam saņemt vismaz $100 no personas. Ziedojiet apzinoties, ka tieši jūs palīdzēsiet uzturēt mūsu Brisbanes Latviešu Namu!!!
Jaunās īres cenas
Esam spiesti paaugstināt īres cenas lielākiem sarīkojumiem, bet mūsu pašu latviešu MAZOS sarīkojumus cenšamies atbalstīt. Namam ir svarīgi lai telpas izmanto. Ja mazam sarīkojumam ir grūtības doto likmi segt, tad telpas var izmantot pret ziedojumu. Jaunās īres cenas atbilst ‘tirgus cenām’ Brisbanē un tās stāsies spēkā no 2011.g. 1.maija. Sīkāka informācija atrodama Latviešu Namā vai sazinoties ar Daci Dambergs. Saraksts ar Saule Ltd komitejas locekļu vārdiem un telefoniem atrodams 5.lpp.

2011.gada nama aprūpes darbi
Saules organizācija meklē PALĪGUS nama sētas uzturēšanas darbiem. Mēs aicinām it sevišķi gados jaunākus pieteikties Graeme Taylor komandai, un dažas stundas ziedot uzkopšanas darbiem reizi, vai divas gadā. Ir darbi, kas mums pašu spēkiem nav veicami, kur būs jāņem algotus strādniekus. Tādi šogad radušies un ir ar steigu veicami. Saule cer uz Jūsu atbalstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru