1/22/2013

Indras Burkovskas teātra izrāde „Benjamiņa”


Izrāde par leģendāru personību—Emīliju Benjamiņu. Latvijas Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska jau vairākus gadus ar panākumiem atveido šīs latviešu miljonāres—Jaunāko ziņu un Atpūtas izdevējas—Emīlijas Benjamiņas lomu.


Izrādes režisore ir Kanādas latviete Baņuta Rubesa. Aktrise tēlo trīs, savstarpēji it kā nesaistītas, ainas no Benjamiņas dzīvesstāsta, atklājot viņas likteni spilgtos kontrastos—gan dramatiskākajā brīdī, kad lopu vagonā viņu ved izsūtījumā uz Sibīriju, gan ainās, kurās atklāts šīs apbrīnojamās sievietes spožums un vitalitāte. Aktrise atveido līdz smalkiem sīkumiem izpētītu raksturu, sievieti ar miesu un asinīm, ar mērķtiecību un paļāvību liktenim.

Šīs nelielās izrādes gaitā atklājas arī konkrēta laikmeta (pagājušā gadsimta 20.-30. gadu) iezīmes, un skatītājiem, īpaši tiem, kas paši piedzīvojuši vēsturiskos „Benjamiņas laikus", tā var kļūt pat par tikšanos ar senām atmiņām, ko palīdzēs atdzīvināt arī aktrises kostīmi un darbībai piemērota mūzika Ances Deksnes izpildījumā. Izrādē satiksiet arī Benjamiņas kalponi Bertu (Intu Gertneri) un sekretāru Rolmani (Mārtiņu Česli).

BRISBANĒ NOTIKS 2 IZRĀDES TREŠDIEN, 30. JANVĀRĪ, PLKST. 11:30 UN 18:30

Abas izrādes tiks uzvestas ar paskaidrojumiem angļu valodā, lai luga būtu saprotama arī tiem, kuri maz, vai nemaz, nesaprot latviešu valodu.

Kontakts biļešu rezervācijai Ingai Česlis (0408 302 506), e-pasts inga.ceslis@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru