8/14/2013

Latvijas aktieri un lugas atkal Brisbenā

Sestdien, 7.septembrī Brisbanē viesosies divi izcili Jaunā Rīgas teātra aktieri Zane un Vilis Daudziņi, sniedzot divas atšķirīgas izrādes. Izrādes "Tāda esmu" un "Vectēvs", kas iepriekš uzvestas Jaunajā Rīgas teātrī.
Izrāde „Tāda es esmu,” ar Aiva Birbeles tekstu, ir komiski nopietns mēģinājums celt latviešu sievietes pašapziņu. Tajā stāsta par to, ka lielu daļu ikdienas enerģijas latviešu sievietes patērē sava ārējā izskata kopšanai. Nereti aiz šī ārējā slāņa sieviete aizmirst savu patieso vērtību. Sieviete ir labākais, kas Latvijā ir - to jums izrādē atgādinās aktrise Zane Daudziņa!
 Jaunais Rīgas teātris lugu „Vectēvs” uzveda jau 2009. gadā. Tās tekstu uzrakstīja Vilis Daudziņš, meklējot savu karā pazudušo vectēvu, uzvārdā Savickis. Savos meklējumos viņš saticies ar trim Savickiem, kuri viņam uzticējuši savas atmiņas, lai arī neviens nav bijis viņa vectēvs. Izrādē Vilis Daudziņš sniedz trīs monologus par Otro pasaules karu, kurus stāsta trīs bijušie cīnītāji, katrs ar citu politisku pārliecību: viens ir bijušais leģionārs; otrs – sarkanais partizāns; trešais – vīrs, kurš karojis gan Sarkanajā, gan nacistiskās Vācijas armijā. „Vectēvs” izrādes garums ir ap 3 stundām (2 cēlienos).

Abas izrādes dos vielu pārrunām un pārdomām!
Variet apmeklēt tikai vienu vai abas izrādes.
Ieejas cena par vienu izrādi: $25, pensionāriem $20. Ieejas cena kopā par abām izrādēm: $40, pensionāriem $30.
 „Vectēvs” izrādes starpbrīdī kūkas un kafija—$5. Starp izrādēm pusdienas—$10.
 Lūdzu, iepriekš pieteikties pie Ingas Česles 0408 302 506.

2 komentāri:

Andris teica...

Vai tad deputātiņus arī sanāca izklaidēt ?

Laudabaltic teica...

Paldies par šo rakstu. Lasīju un ļoti patika

Ierakstīt komentāru