12/26/2010

Ziemassvētki nosvinēti

Ziemassvētki tika ieskandināti Brisbenas Latviešu Namā sestdien, 18. decembrī. Nams bija rotāts ar puzuriem un Ziemassvētku eglīti un sanākušos sagaidīja arī citi pārsteigumi.

Svinības tika atklātas ar leļļu teātra izrādi! Jana Vanags, Arielle Arana un Elise Arana piedāvāja stāstu par nabadzīgas bet dāsnas ģimenes sadursmi ar bagātu bet kaprīzu un izlutinātu mazu meiteni. "Sarkanie Zābaki" atspoguļoja tādas vērtības kā laipnība, nesavtība un mīlestība, kas uzrunāja klātesošos un mazais uzvedums lieliski iesildīja visai atlikušajai pēcpusdienai!
"Zvaniņš Skan, Zvaniņš Skan, Ziemassvētki Brauc!" No visām Latviešu Ziemassvētku dziesmām un himnām, kas tika dziedātas Latviešu Namā, šī dziesma neapšaubāmi bija tā, kas atslābināja pieaugušos svētku noskaņā un piecēla mazos rezgaļus uz dejām. Patiesā Latviešu tradīcijā Ziemassvētki tika sagaidīti ar dziesmām, kurās piedalījās gan veci, gan jauni - tie, kas Brisbenā nesen ieradušies, veterāni, latviski runājošie, tie, kas tikai mācās un visi, kas pa vidu! Klavieru pavadījumu brīnišķīgi piespēlēja Ance Deksne, iedvesmojot ne vienu vien mazo skatītāju pašiem iemēģināt roku klavierspēlē!
Kad zvans iezvanīja Ziemassvētku Vecīša ierašanos, gaiss virmoja svētku priekā. Prieks, redzot svešiniekus, ko vienoja dziedātās dziesmas, valoda un dalītās atmiņas, prieks un ilgas pēc ģimenēm un draugiem Latvijā un citur lielajā pasaulē, bet vislielākais prieks, redzot tik kuplu pulku bērnu uz skatuves kāpnēm! Ziemassvētku Vecītim tiešām bija ko pastrādāt, un neviens nepalika vīlies. Ar spīdumiem apbiris un daloties ar smieklīgiem stāstiņiem šī gada Ziemassvētku Vecītis tiešām bija neaizmirstams un daži piebilda, ka tādu garu un tievu Vecīti redz pirmo reizi! Bērni bija sajūsmā un skrēja pakaļ atvadīties, aicinot Ziemassvētku Vecīti apciemot visus arī nākamgad. Ceram arī mēs!
Pie mielasta galda viesi apmainījās ar idejām par jaunām nodarbībām 2011-jā gadā, piemēram, bērnu cepšanas pulcinš, mazo bērnu spēļu grupiņu atjaunošana un iespēja veidot dziedošu folkloras mūzikas grupiņu interesentiem. Tika novērtēti jau esošie kontakti, jauno ģimenu pieplūdums un Latviešu Nama brīnišķīgās telpas - gaišas, mājīgas un piemērotas dažādiem mērķiem.
Bet atpakaļ pie mielasta! Ja nu kādam bija aizmirsies par nepieciešamajiem deviņiem ēdieniem Ziemassvētkos, šī tradīcija drīz vien tika atsaukta atmiņā, skatoties uz gardumu pilnajiem šķīvjiem, kuros bija gan speķa pīrādziņi, pelēkie zirņi, kartupeļu salāti, biešu salāti, marinētie gurķīši un gaļas pankūkas, gan dažādi gardi maizes veidi. Ja nu nav sanācis saskaitīt visus deviņus, tad tas ir tāpēc, ka vairāku veidu pašceptās kūkas vēl nav pieminētas - īstas delikateses gan Latviešu gan pasaules stilā!
Pie otrās kūkas porcijas tika izlozētas arī veiksmīgās izlozes biļetes. Izlozes ienākumi tiks ziedoti Palīdzēsim.lv - Latvijā bāzētai labdarības biedrībai, kas dažādos veidos atbalsta bērnus un ģimenes, kam šis atbalsts visvairāk nepieciešams.
Par vēl vienu siltu un izdevušos pēcpusdienu ir jāsaka milzīgs "Paldies!" pasākuma organizētājiem! Tie, kas nevarēja pabūt klāt to noteikti nožēlos, bet būtu jauki nākamreiz redzēt visus interesentus ar cerību, ka visiem kopā izdosies saliedēt kontaktus, saglabāt Latviešu valodu un kultūru un veicināt un attīstīt spēcīgu, dinamisku un ievērojamu Latviešu sabiedrību Brisbenā.
Foto no svētku sarīkojuma
Autore: Vita

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru