5/06/2012

Brisbenas Latviešu sabiedrības sapulce par Latviešu namu: Saule Ltd: pagātne un nākotne

Saule Ltd
Brisbanes Latviešu namā, 2.jūnijā, plkst 12.00 notiks sapulce, par ko lūdzam paziņot tik plašam latviešu sabiedrības lokam, cik vien iespējams. Likums prasa, lai šo sapulci izsludina pēc iespējas plaši, jo Saule Ltd jārisina jautājumi par 1970–1980 gados no sabiedrības saņemtajiem ziedojumiem un arī aizdevumiem.

Saule Ltd: pagātne un nākotne

Šo sapulci izsludinās visās latviešu valodas publikācijās Austrālijā, kā arī vietējā angļu valodas avizē starp
publiskiem ziņojumiem. Likums prasa, lai šo sapulci izsludina pēc iespējas plaši, jo Saule Ltd jārisina
jautājumi par 1970–1980 gados no sabiedrības saņemtajiem ziedojumiem un ari aizdevumiem. Šo gadu ziedojumu vākšana sākas, kad Saule Ltd uzzināja, ka plānotās maģistrāles (South-East Freeway)
būvei būs vajadzīga zeme, kur atrodas Brisbanes Latviešu nams.

• Saule Ltd naudu vāca, lai laicīgi varētu atrast sabiedrībai citas mājas un izvēlējas īpašumu Yeronga.
• Maģistrāles būve tomēr neskāra Latviešu namu un Yeronga īpašumu pārdeva.
• Sabiedrība piekrita šādi gūtos līdzekļus izmantot, pārbūvējot Latviešu namu.
• Bet tā, kā Saule Ltd grāmatvedībā vēl arvien atrodas 1970-1980 gados aizdotās naudas summas (unsecured loans), juridiskais padomdevējs iesaka šo lietu atrisināt sekojoši:
o Latviešu nama bibliotēkā izlikt visiem pieejamā vietā ziedojumu vākšanu akciju sarakstus, kur lasāmi sīki dokumentēti ziedotāju/aizdevēju vārdi un attiecīgās summas, kuras kopā sasniedz $35,836.04.
o Bibliotēka būs atvērta, un kāds Saule Ltd biedrs pieejams, sekojošās reizēs maija mēnesī - kora
mēģinājumos, brīvļaužu, bērnu skoliņas un rokdarbnieču sanāksmēs, un zolītes pēcpusdienās - Brisbanes Ziņotājā norādītos laikos. Papildus informāciju sniedz Inga Česlis (0408 302 506).
• Saule Ltd jūs aicina šos sarakstus apskatīt, un tur atrodot paša vai tuvinieka aizdevumu, variet pieprasīt, lai Saule Ltd kasiere minēto summu atdod. Vēlams to nokārtot sanāksmes dienā. Tie kuri vēlas, sapulces laika var balsot šo aizdevumu pārmainīt uz ziedojumu. Tiklīdz nokārtos pēdējo pieprasījumu Saule Ltd visus aizdevumus norakstīs (write off), un šīs summas tiks pieskaitītas Saule Ltd kontam. No jaunā finansiālā gada sākuma grāmatvedībā vairs neparādīsies aizdevumi (unsecured loans).
• Saule Ltd ir vajadzīga jūsu atsaucība komentējot un balsojot 2.junijā sanāksmē vai izmantojot
pievienoto ‘Balsošana neklātienē’ zīmi. Vēlēšanas iznākums būs jāziņo Saule Ltd grāmatvedim.

Saule Ltd

• Saule Ltd tika dibināta 1960.gad ar uzdevumu atrast piemērotu mājvietu toreiz skaitliski 500+ biedriem un to apsaimniekot un uzturēt.
• Saule Ltd ir sabiedrību ar ierobežotu atbildību. To vada direktori (skaitā nemazāk kā 5), kuri laiku ziedo bez atalgojuma. Viņu galvenais uzdevums ir gādāt, lai Latviešu nams spēj segt visus ar nama uzturēšanu un darbību saistītus izdevumus.
• 2011.gadā Saule Ltd lūdza sabiedrības palīdzību, lai pārciestu finansiālas grūtības, kuras izraisīja strauji augoši izdevumi un samazināta aktivitāte Latviešu namā. Sabiedrības atbalsts pierādīja, ka Brisbanes latvieši nevēlas zaudēt namu, kas jau 60 gadus ir kalpojis kā latviešu sabiedrības centrs.
• Saule Ltd solīja darīt visu iespējamo, lai nākotnē varētu segt augošos izdevumus. Vienīgais loģiskais atrisinājums bija meklēt īrniekus laikiem, kad latviešu sabiedrība neizmanto nama telpas.
• Pirmkārt bija jāsaved nams kartībā. Darbus veica talcinieki, bieži pat ziedojot savus materiālus. Ir pieteikušies vairāki īrnieki un tas liek domāt, ka ar piemērotu īrnieku palīdzību un mūsu pašu sabiedrības rosību mēs varētu vēl kādus gadus pārciest finansiālos spiedienus.
• Saule Ltd turpinās rūpēties, lai nams kalpotu pirmkārt latviešu sabiedrības vajadzībām, bet lai brīvās dienās telpas tiktu izmantotas un nestu ienākumu.
• Saule Ltd izpētīs katru iespēju samazināt izdevumus, izmantojot valdības atlaides vai atbalstus.
• Saule Ltd turpinās meklēt talciniekus un ziedojumus no latviešu sabiedrības un latviešu organizācijām.
• Latviešu nams pieder mums visiem - par tā nākotni runāsim tālāk 2.junijā plkst 12.00!

Saule Ltd direktori

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru