2/02/2011

Bērnu skoliņa "Cepums"

No šīs svētdienas (Feb 6, plkst. 15:00) katru otro svētdienu Brisbenas Latviešu namā durvis vērs Bērnu skoliņa "Cepums". Šīs būs bezpeļņas nodarbības visiem mazajiem, latviešu valodu mācīties gribošajiem bērniem.
Doma par skoliņu radās pēc apspriešanās ar jaunajām māmiņam, kas vēlētos nostiprināt latviešu valodas zināšanas bērniem, bet pašām nav īsti iedvesmas.
Mērķauditorija būs no vecuma, kad jau olu māk iesist bļodā, līdz tādam, kam gribas nākt un ņemt dalību. Tomēr noteikti mājās nevajag palikt arī tām māmiņām, kam mazulis tikai vēl puncī, vai mazliet par mazu, jo ir iecerēts izveidot arī rotaļlietu stūrīti pavisam mazajiem. Otrs (ne mazāk svarīgs) mērķis šīm nodarbībām ir mammu draudzības veidošana un pieredzes apmaiņa!!

Tātad:

1. Nodarbības būs apmēram 1-2h garas:
* pirmās 30min. tiks pavadītas iepazīstoties un grupās gatavojot "svētdienas kārumu",
* tālāk, apmēram, 20min runāsim par ēdiena sastāvdaļām un to, kur tās rodas (piens - no gotiņām, cukurs no bietēm (niedrēm) utt), tajā pašā laikā veidosim dažādas ilustrācijas un mācīsimies "nedēļas vārdus"
* turpmākās 10 - 20min mācīsimies jaunu spēli vai dziedāsim dziesmu
* Pēdējās 15 min pavadīsim cienājoties ar pašgatavoto našķi,dzerot kakao/tēju un apspriežot dienas plānus
Apmēram šāda uzbūve ir paredzēta visām nodarbībam, bet, lūdzu, ja jums ir ierosinājumi, šķiet, ka kaut kas būtu uzlabojams/maināms vai ir kāda interesanta ideja, ko būtu vērts iekļaut nodarbībā - nekautrējieties ziņot.

2. Noteikti nevajag baidīties, un nākt piedalīties arī bērniem bez latviešu valodas priekšzināšanām - nodarbības tieši tam arī būs domātas, lai tie, kas saprot mācītu tiem, kas nesaprot - nodarbības notiks bilingvālā vidē, rotaļu veidā.

Ko VIENMĒR paņemt līdzi uz nodarbībām:
* roku dvielīti
* priekšautiņu vai maināmu t-kreklu
* ērtu mājas apģērbu ko nav žēl sasmērēt
* mapīti kur ielikt receptes, pagatavotās mozaīkas, jaunos vārdus, utt.
* krāsainos zīmuļus

Ziedojumi:
Lūdzu mammas ziedot vecus krāsainus sieviešu žurnālus (kulinārijas žurnāli ļoti gaidīti), varbūt jums ir rotaļlietas, kas vairs nav vajadzīgas vai jau apnikušas, vai ziniet kādu, kam tādas ir - noteikti gaidīšu, jo nodarbībās piedalīsies arī mazuļi, kam līdz gatavošanai vēl mazliet jāpaaugas, bet rotaļāšanās būti tieši laikā!

!!!NOTEIKTI ZIŅOJIET JA JŪSU BĒRNAM IR ALERĢIJA VAI JŪTĪBA UZ KĀDU PĀRTIKAS PRODUKTU!!!

Dalības maksa:
Aptuvenie katras nodarbības izdevumi būs $50 - 40 īres maksa LV namam un $10 produkti kārumam, sīkumi nodarbībai. Aptuvenais dalībnieku skaits katrā nodarbībā paredzēts, apmēram, 10-15, tāpēc atkarībā no jūsu aktivitātes (ceru uz lielu lielu!!) katra nodarbība ĢIMENEI izmaksās $5.
Lai nevajadzētu katru reizi maksāt atsevišķi, un lai veicinātu regulāru apmeklētību ir iecerēts savākt 3 mēnešu priekšapmaksu, kas šajā pirmajā nodarbībā veidos $30 no ĢIMENES (neatkarībā no bērnu skaita).

Cerot uz Jūsu nedalītu atbalstu,
Baiba Grīnberga
Email: bagrii@inbox.lv
Phone: 0451 148 089

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru