1/05/2012

Ja atrodat senas Brisbenas latviešu fotogrāfijas

Mīļie Brisbanes latvieši!

Vai Jums ir vecas fotogrāfijas no latviešu sabiedrības Brisbanē un Austrālijā? Muzejs Latvijā, "Latviešipasaulē – muzejs un pētniecības centrs" meklē bildes, kuras atspoguļo trimdas gadus Austrālijā: tautas dejas, biedrību darbību, latviešu namu, politiskas demonstrācijas, kultūras notikumus, atceres brīžus, latviešu skolu, Jāņus, Ziemassvētkus un citas svinības un pasākumus no 1950tiem līdz 1990tiem gadiem. Vai Jums ir ir šādas bildes, un vai vēlaties ar viņām dalīties?



Inga Česlis ir apņēmusies šīs fotogrāfijas ar datoru „ieskenēt”, nosūtīt muzejam un oriģinālus atgriezt Jūsu rokās. Muzejs ievietos šo fotogrāfiju kopijas muzeja krājumā, un ar laiku tās būs redzamas internetā. Tās tiks izmantotas pētniecībai, izstādēm un citiem izglītojošiem pasākumiem.

Albūmus/fotogrāfijas nodošanai lūdzu skaidri atzīmēt ar savu vārdu, telefona numuru, adresi.
Būtu vēlams katrai fotogrāfijai, ja ir iespējams, atzīmēt sekojošo informāciju:
• fotogrāfijas ‘stāstu’ – kas tur notiek, kurā vietā?
• cilvēku vārdi, ja tie ir zināmi,
• fotogrāfijas datums, pat ja tas ir aptuvens,
• fotogrāfijas autors, ja zināms.

Ja gadījumā Jūs vairs nevēlaties šo fotogrāfiju oriģinālus un albumus turēt mājās, tās var nodot kā dāvinājumu „Latvieši Pasaulē – muzejs un pētniecības centrs”. Tā ir privāta, bezpeļņas organizācija, dibināta 2007.gadā, ar biroju, krātuvi un darbiniekiem Rīgā, un biedriem Latvijā un ārzemēs. Laika gaitā ir plānots izveidot muzeja ēku un pētniecības centru, kurš pētīs un izskaidros izceļotāju dzīves, kultūru un devumu Latvijai un pasaulei. Vairāk par muzeju var uzzināt mājas lapā www.lapamuzejs.lv.

Tālākai informācijai lūdzu zvanīt Ingai Česlis: 3720 0227 vai 0408 302 506, vai rakstīt epastu Ingai: inga.ceslis@gmail.com jeb Mariannai Auliciemai: auliciema@gmail.com

Ar cieņu, un cerot uz Jūsu atsaucību!
Marianna Auliciema, Rīgā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru