2/09/2012

Referendums jeb tautas nobalsošana notiek arī Brisbenā

Sestdien, 2012.gada 18.februārī Latvijā un ārzemēs notiks tautas nobalsošana par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē.” Tas paredz mainīt Satversmes 4.,18.,21.,101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu un nosakot, ka arī pašvaldībās darba valodas ir latviešu un krievu valodas un ikvienam ir tiesības saņemt informāciju latviešu un krievu valodās.


Tautas nobalsošanas zīmē būs jautājums: "Vai jūs esat par likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?" Iespējamie atbilžu varianti ir Par un Pret:
• Ja vēlētājs atbalsta grozījumus Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodai otras valsts valodas statusu, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde Par.
• Ja vēlētājs ir pret grozījumiem Satversmē un neatbalsta valsts valodas statusa noteikšanu arī krievu valodai, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde Pret.
Balsot var Latvijas pilsoņi, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu un kuriem ir derīga pilsoņa pase - tas ir, kurai nav beidzies derīguma termiņš, kā arī ar derīguma termiņu “Beztermiņa.”

Balsošanas iespēja Brisbenā:

Latviešu namā, 24 Church Ave, Buranda
Sestdien, 18.februārī no pulksten 07.00 līdz 22.00
Balsotājam jāuzrāda derīga Latvijas pilsoņa pase.
Ja nevarat ierasties līdz plkst.18.00 lūdzu, par to iepriekš paziņot Brisbenas vēlēšanu iecirkņa priekšsēdim A.Siksnam (tel: 0419 773 185)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru